Tips og Triks

Vedlikehold av bunaden innebærer stort sett å dampe og presse stoffet for å  fjerne flekker. Ved full rengjøring må bunaden renses. I dag blir bunaden stort sett renset med sølvknappane i, men sjekk dette med renseriet.
Oppbevaring av bunaden skjer best i en pose som puster og som slipper minst mulig lys igjennom. Det er også lurt og lufte den etter bruk og la den henge et par dager inne slik at den er helt tørr.

Skjorte
Lin og bomull blir brukt i skjorten. Lin bør vaskes på 60 gr.
Bomull må kokes på 90 -95 gr. Hvis den har blitt gul eller har vanskeleg flekker så bruk Bio Tex hvitt og legg skjorten i bløt. Etter den behandlingen må den kokes. For å bevara skjorta best mulig så kok den enten i en kjele på ovn eller i putevar /vaskepose i vaskemaskin. Etter at den har blitt tørr så pakkes den inn i en plastpose. Lukk igjen posen slik at det ikkje kommer luft til. Når du skal bruke skjorta så ta den opp fra posen og stryk den.

Sølv
Bunadssølvet er som alt annet sølv, det må pusses med jevne mellomrom for ikke å bli gult. Bruk sølvrens som du slipper å gni på or minst mulig slitasje på sølvet.

Sko
Sko/støvletter pusse med vanlig skokrem for å bevare en skinnende og ren overflate, et tips er å pusse med en nylonstrømpe, da blir de skinnende blanke.

Design Geilo Trykk & Reklame     Publisert med WideCMS 4